Samvær

Når I som ægtefæller/kærester beslutter jer for, at I ikke længere vil leve sammen, så er det vigtigt at huske på, at I stadig skal samarbejde om de forhold, der har betydning for jeres fælles barn/børn.

Frivillig aftale

Kan I blive enige om, hvor børnene skal have bopæl, og hvor meget samvær der skal være, så kan I blot selv aftale det.

Der er ingen formkrav til en frivillig aftale, men det er en god ide at skrive jeres aftale ned, så der ikke senere sker misforståelser. Familieretshuset har lavet en blanket, som hjælper jer med at huske at få lavet aftale om de væsentligste forhold i forbindelse med samvær.

Møde ved Familieretshuset

Kan I ikke blive enige om samvær eller blot gerne vil have rådgivning hos Familieretshuset, så kan du bede om et møde ved Familieretshuset, og det gør du ved at udfylde et kontaktskema. Du skal bruge dit nem-id til at udfylde kontaktskema.

Ved mødet i Familieretshuset deltager en jurist, og måske også en børnesagkyndig.

I kan lave en frivillig aftale i Familieretshuset, hvis I bliver enige. Aftalen bliver skrevet ned af Familieretshuset.

Kan I ikke blive enige om samvær, skal Familieretshuset træffe en afgørelse om samvær.

Det kan være en god ide at tage en advokat med til mødet i Familieretshuset, hvis konfliktniveauet er højt, mellem jer som forældre eller du blot ikke er tryg ved at tage til møde alene. Ring til mig på 2621 0004 eller send en mail på kb@advohus.dk, hvis du gerne vil have en advokat med til mødet i Familieretshuset.

Husk, at Familieretshusets fokus er børnenes tarv, og at børnene skånes for forældrenes konflikter.

Hvis man er uenig om forældremyndighed og bopæl, så skal sagen også starte ved Familieretshuset med, at man sender et kontaktskema, og det kan du læse mere om på disse sider – bopæl og forældremyndighed.

Kontaktskema til Familieretshuset

Nogen gange kan jeres sag, med tiden, være blevet vanskelig at gennemskue. Så kan jeg skabe overblik og hjælpe dig med at udforme kontaktskema til Familieretshuset. Ring til mig på 2621 0004 eller send en mail på kb@advohus.dk, når du har brug for hjælp.

Er du fyldt 10 år og bor dine forældre ikke sammen længere?

Hvis du er ked af, hvordan dit samvær er, eller du måske gerne vil bo hos din anden forælder, så kan du kontakte Familieretshuset, der kan hjælpe dig med at få sagt det du gerne vil sige. Det betyder, at du kan skrive eller ringe til Familieretshuset og så indkalder Familieretshuset dine forældre til et møde.

Du kan finde mere information om dine muligheder ved at trykke her.

Mere information

På Familieretshusets hjemmeside kan du finde meget information om regler og sagsbehandling i forældreansvarssager, tryk her.

Børns vilkår har udarbejdet nogle råd, hvis du skal skilles, tryk her.

Sag ved Fogedretten

Har du en sag ved Fogedretten vedr. udlevering af dit barn kan du kontakte mig og så kan jeg hjælpe dig.

Du kan finde mere information om, hvad der sker i en fogedsag her.