Tvangsanbragt udenfor hjemmet

Hvis du er fyldt 12 år, så har du ret til din egen advokat, hvis:

  • dine forældre ikke er enige i, at du skal anbringes udenfor hjemmet
  • dine forældre ikke er enige i, at du stadig skal være anbragt udenfor hjemmet

Din anbringelse udenfor hjemmet er så en “tvangsfjernelsessag”.

Hvis du er over 15 år og ikke vil give samtykke til anbringelse udenfor hjemmet, så er det også en tvangsfjernelsessag.

Jeg står ved din side og sikrer, at du får fortalt det du gerne vil, inden din sag bliver afgjort. Hvis du ikke har lyst til at være med til møderne, så kan vi tale sammen inden mødet, og så fortæller jeg det til møde, som du gerne vil sige.

Jeg hjælper dig både, hvis du er enige med dine forældre om, at du ikke skal være anbragt udenfor hjemmet, og jeg hjælper dig også, hvis du på et tidspunkt gerne vil være anbragt udenfor hjemmet.

Jeg møder for dig til møderne i Børn- og Ungeudvalget, Ankestyrelsen og Retten.

Som DIN advokat forsvarer jeg det, som du gerne vil og ønsker, og jeg hjælper dig ved møderne med at fortælle kommunen og dine forældre, hvad det er du ønsker dig allermest, inden din sag bliver afgjort.

Advokatsalær

Du skal ikke selv betale advokatsalær, når sagen behandles i Børn- og ungeudvalget, Ankestyrelsen og Retten, da det står i loven, at kommunen/Retten er forpligtet til at betale mit salær for at hjælpe dig.

Du kan læse mere om, hvordan en tvangsfjernelsessag behandles hos Ankestyrelsen ved at trykke her.

I stedet for at skrive en masse du kan læse, så ring til mig på 2621 0004, hvis du har spørgsmål om din anbringelsessag. Hvis du har det bedre med at starte med at sende en mail, så bare send mig en mail på kb@advkb.dk

“Barnets initiativret”

Hvis du er fyldt 10 år, så kan du selv kontakte Familieretshuset vedrørende samvær, bopæl og forældremyndighed.

Hvis du er ked af, hvordan dit samvær er, eller du måske gerne vil bo hos din anden forælder, så kan du kontakte Familieretshuset, der kan hjælpe dig med at få sagt det du gerne vil sige til dine forældre. Det betyder, at du kan skrive eller ringe til Familieretshuset og så indkalder Familieretshuset dine forældre til et møde.

Du kan finde mere information om dine muligheder som barn/ung ved Familieretshuset ved at trykke her.